Студио 6: Небоград

У емисији Студио 6 представљамо удружење Небоград са пројектом Нови композитори и нова лирика.

Реч је о синкретичком и перформативном наступу, који комбинује музику и књижевност. Фокусиран је на успостављање континуитета у сарадњи између савремених аутора - композитора млађе генерације, Луке Чубрила, Матије Анђелковића, Владимира Кораћа и савремених песника са домаће и интернационалне сцене.
Дијалог између композитора и песника настао је из напора да се савремено стваралаштво младих аутора представи публици у аутентичном руху. Од фебруара 2016. осмишљено је једанаест оригиналних наступа, који су извођени у београдској галерији Полет, атријуму Народне библиотеке Србије, на фестивалу Дев9т, у оквиру културног програма Изблиза и присно, на Међународном фестивалу оргуља Диес органорум, на фестивалу Светски дан(и) поезије 2017 и на фестивалу Тргни се! Поезија.
Небоград је непрофитно удружење основано у Београду 2012. године и залаже се за неформално образовање и алтернативне приступе преношењу знања, преко музике и других уметности. Пројекти увек комбинују уметност и едукацију - експерте и локалну заједницу, на обострану корист и уз међусобну размену искуства.

Ауторски и уреднички тим: Невена Поповић, Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић
Дизајн звука: Зоран Марић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић

Реприза, 05. јануар у  01:00 и 09:00

 

број коментара 0 Пошаљи коментар