Мађионичари: Jimmy

Интернационално име Jimmy у ствари је уметничко име Томислава Тодоровића, рођеног Београђанина. Као Jimmy ушао је у свет магије и обишао свет.

Наступао је на свим континентима осим Аустралије. Рођен је 1932. године. Каријеру је почео као степ играч после Другог светског рата у тада чувеном београдском Лотос бару. У младости је био пилот ловац. Наступао је у пољском и руском државном циркусу.
Специјалност му је била комична магија. Томислав Тодоровић Jimmy, напустио је овај свет као активни мађионичар у 77. години. И он је био познатији у свету него у Србији. Остаће забележено као куриозитет да је на првенству Балкана у Софији 2006. освојио прво место у дисциплини комична магија, а имао је 74. године. Његов наступ на Кипру 1989. као 57-годишњег степ играча погледаћете захваљући нашем угледном мађионичару и познатом драмском писцу Зорану Ђикићу, од кога смо добили ВХС снимак.

У емисији о Томиславу Тодоровићу говоре његове колеге и ученици Griffony, Rossi, Џиги, Димитрије, а видећете и неемитоване снимке из архиве РТС-а.

Аутор: Драган Коларевић

реприза, 17. јун у 02:25 и 10:25 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се