Хало, овде Јапан 13/24

И ове недеље водитељи емисије Кјари Памју Памју и Реј Мастрођовани упознају нас са јапанском културом и традицијом.

У рубрици Јапан АБЦ на реду је слово Ч. Чочин је врста склопивог папирног лампиона. Традиција прављења тих лампиона дуга је више хиљада година. Некада су служили ноћу за осветљавање пута, а данас углавном за декорацију. Кјари и Реј вас воде у Мито, град у централној префектури Ибараки. Упознаћете се са процесом израде чочина у радионици која се тим послом бави већ 150 година.
Професор Ичија Накамура, љубитељ музике и манга попа, даће нам посебан увид у јапанску културу. Данашња тема су одморишта уз ауто-пут. Она су у Јапану веома популарна и у њима се путници могу забавити уз локалну кухињу и обичаје. Неки тржни центри на одмориштима уз путеве постали су светски познати. Већина одморишта има спа центре, масажне столице, сауне, забавне паркове и све у свему, изгубила су своју првобитну функцију. Путници често наменски одлазе на ова места да би се забавили и одморили.
Крај емисије резервисан је за репортажу са фестивала Хало, овде Јапан одржаног септембра 2014. Догађај је имао промотивни карактер за пројекат Хало, овде Јапан. Окупио је 15.000 домаћих и 3.000 страних посетилаца. Музика, мода и неизоставне караоке одушевила су све присутне.

реприза, 11. август у 03:00 и 11:00

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво