Културни дневник

Прошле године навршило се 140 година од рођења Милутина Миланковића. Гост Културног дневника је професор др Будимир Поточан, аутор истраживачког рада о том великом научнику, који је објавила Српска академија наука и уметности.

Филм "Невидљиви живот" Карима Ајнуза, снимљен у бразилско-немачкој копродукцији, освојио је главну награду у програму "Известан поглед", на прошлогодишњем Канском филмском фестивалу. Редитељ је гост 13. Кустендорфа, а у разговору за Културни дневник открива да је његово остварење својеврсна посвета породици и женама уз које је одрастао.

У Министарству културе и информисања изложен је програм представљања најважнијих личности, догађаја и објеката културе Србије и српског народа на интернету, који је реализовао Завод за проучавање културног развитка.

Наш познати вајар Коста Богдановић своја дела завештао је Кући легата. После седам година, потписан је документ о преузимању и радови сада могу да се излажу.

Београдска филхармонија одржала је концерт са солистом Робертом Лакатошем у Коларчевој задужбини.

Ансамбл Књажевачко-српског театра премијерно је извео представу "Блитва и кромпир", мађарског писца Золтана Егрешија, у режији Марка Мисираче.

У Галерији "Артгет" у Културном центру Београда, фотографије излаже млада ауторка Маријана Јанковић.

Ове године обележава се сто година од смрти најпознатијег италијанског сликара 20. века Амедеа Модиљанија. Били смо на првој у низу омаж изложби, отвореној у Ливорну, родном граду Модиљанија.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар