Око магазин: Метју Палмер - Речено и прећутано у Приштини и Београду

Које је поруке специјални амерички изасланик за Западни Балкан упутио пре неколико дана на Косову а шта је рекао данас у Београду.

Србија не може у Европску унију ако не призна Косово. До сада ниједан амерички званичник није изговорио тако експлицитну реченицу као недавно у Приштини специјални изасланик за западни Балкан. Метју Палмер данас је био у Београду, али реченицу из Приштине није помињао. Међутим, после састанка са председником Вучићем - чула се реченица - ускоро би могло да дође до дијалога Београда и Приштине. Шта говоре поруке Метјуа Палмера из Приштине и Београда?

Променили смо чак и име, зашто Европска унија одлаже приступне преговоре? Рекао је недавно председник Северне македоније. Узалуд су сви говорили "неправда", француско "не" у Луксембургу било је јаче од свих "да" заједно. Тако је Северна Македонија остала само са новим именом, али не и са датумом за почетак преговора. У међувремену, добила је датум за нове изборе и обећање о скором уласку у НАТО. Ко ће политички профитирати од овог разочарања?

На зиду једне основне школе у Сомбору ове године појавио се велики мурал са ликом Николе Јокића. Аутор је улични цртач који се потписује као Пијаниста. Мурали Андреја Јосифовског у Београду, Сомбору, Апатину причају приче о књигама, личностима, догађајима. Да ли су слике по градским фасадама уметност или кршење закона?

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво