Кошарка: СП, Аустралија - Чешка

Чеси су једно од изненађења турнира, али су потпуно заслужено у четвртфиналу.

У првој фази су искористили шансу која им се указала када су у последњем колу савладали Турску, која се није опоравила од пропуштене прилике у мечу са Американцима.

Када су прешли у нову групу, сматрали су их аутсајдерима поред Грчке и Бразила, међутим, храбром и одличном игром су савладали Бразил, те су на тај начин довели Грке на ивицу провалије. Грчкој је била потребна победа од 12 поена разлике.

Победа је била, али не тако убедљива, те су Чеси, потпуно заслужено прошли међу осам најбољих екипа на шампионату.

То што нико од њих није очекивао улазак у нокаут фазу може бити олакшавајућа околност за Чехе у дуелу са Аустралијом, која ће бити велики фаворит у предстојећем сусрету. "Бумерси" играју одличну кошарку. Без пораза су, а тријумфи против Литваније и Француске само су подигли самопоуздање. Били су кандидати за медаљу и пре почетка првенства. Сада их са правом сматрају кандидатом и за најсјајније одличје, и било би велико изненађење уколико их не видимо у полуфиналу.

Утакмица између Чешке и аустралије се игра у Шангају, а почетак је у 15 часова.

Коментатор је Милош Кривокапић

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво