Дете 44

Лео Демидов је поносни изданак совјетског система, сироче које је постало ратни херој и пробијало се кроз редове МГБ-а све док није постало познати истраживач дисидентских активности. (Child 44, 2015)

Кад заједно са садистичким колегом Василијем ухапси Анатолија Тарасовича Бродског којег сумњиче за издају, "издајник" откуца Леову жену, прелепу учитељицу Раису, као једну од уротника. Лео је приморан да саслуша и Раису због издаје, истовремено кад истражује смрт дечака ког су пронашли унакаженог на железничкој прузи. Упркос томе што постоје докази који указују на то да се ради о злочину, Лео опише дечакову смрт његовом оцу Алексеју Андрејеву, агенту МГБ-а, као несретни случај јер, према указу Стаљина, "У рају нема злочина".

Кад Лео одбије да се одрекне своје жене, начелник МГБ-а, мајор Кузмин, пошаље брачни пар у изгнанство у индустријски град Волск. Приморани да живе у рушевној собици након што су изгубили своје привилегије, Лео и Раиса ускоро сазнају за многе сличне случајеве дечака који су преминули након "несреће" близу железничке пруге, готово у истим условима као и Алексејев син.

Они удружују снаге са локалним полицијским начелником, генералом Нестеровим, како би се тајно вратили у Москву и следили траг убице све до наизглед мирног и пристојног фабричког радника Владимира Малевича.

Улоге: Том Харди, Џоел Кинаман, Џејсон Кларк, Гари Олдман, Нуми Рапас, Винсент Касел...

Режија: Данијел Еспиноза

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво