С Тамаром у акцији

Акција за породицу Столић.

Маријана Столић (33) рођена је у Алексинцу. Од седме године живота одрасла је са млађим братом у Дому за незбринуту децу, због недовољне пажње родитеља. Имала је веома тешко детињство али је упркос свему завршила средњу текстилну школу и нашла посао у Параћину где је и упознала супруга Горана (41). Он из првог брака има сина а из брака са Маријаном има четворо деце: Емилију (11), Наталију (9), Милицу (6) и Луку (2).

Маријана и Горан живе у дограђеној кући од 50 квадрата која се наслања на стару породичну кућу у којој живе његови родитељи, Слободан (70) и Младенка (61). Они имају имање и животиње недалеко од Параћина и захваљујући томе прехрањују породицу. Унуци обожавају да проводе време са њима.

Супружници су направили купатило у кући, које нажалост не постоји код Горанових родитеља. Ипак, због лоше градње, купатило је у врло лошем стању.

Без обзира на материјалне недостатке, Столићи се много воле и поштују. Сваки дан ручају заједно, бака и дека обожавају снају и за кажу да је највреднија на свету ("цепала је дрва у деветом месецу сваке трудноће").

Маријана и дан данас води рачуна о брату, у одличним је односима са Горановим сином из првог брака, децу је одгајила тако да поштују једни друге и да су одлични ђаци. 

Најстарија Емилија тренира карате и има доста медаља. Иако сви укућани живе у малој квадратури, имају велико двориште са летњом кухињом у којој најчешће бораве Маријана и Младенка.

Тамарина екипа је уживала у правој моби са рођацима Столића, који су једва чекали да удруженим снагама помогну овој поштеној и скромној породици. Уз неколицину приватника из Ћићевца и околине, Тамарини мајстори су Столићима комплетно реновирали унутрашњост куће и урадили фасаду, средили проблеме у купатилу и дотерали двориште.

Иако је Ћићевац познат као транзитни град на путу за Крушевац и Копаоник, Тамара се потрудила да исприча причу о Сталаћу граду, Кули Тодора од Сталаћа, Мојсињској Светој Гори, као и да открије тајну како се прави специјалитет тог краја "чермуш".

А ако нисте видели како изгледа ушће Велике Мораве, односно токови Јужне и Западне Мораве, погледајте нову епизоду емисије "С Тамаром у акцији" у петак 12. априла у 21 на Првом програму Јавног сервиса Србије.

Још једна дивна хуманитарна прича добија срећан крај, а још једна породица нов и уређен дом.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво