Око магазин: Црна Гора и НАТО бомбе

Војска Југославије и црногорска полиција, радна и војна обавеза, Мило и Момир - можда се тим супротностима може најбоље описати Црна Гора 1999. године, уз неизоставно питање - да ли је Мило сачувао Црну Гору?

Бомбардовање је Црна Гора дочекала у специфичној политичкој атмосфери. Само две године пре тога дошло до велике свађе Мила и Момира и раскола у ДПС-у. У марту 1999. на улицама црногорских градова били су и Војска Југославије и полиција Црне Горе.

Kако је изгледало црногорско друштво 1999. године, како су извештавали медији, како су Црногорци те 1999. гледали на сусрете Мила Ђукановића са шефовима западних држава и шта је бомбардовање значило за Црну Гору, данас чланицу НАТО-а? Коначно, како данас варошица Мурино памти 30. април 1999?

О свему томе, у емисији говоре: Милан Kнежевић, председник Демократске народне партије, писац Балша Барковић, амбасадор СРЈ у Риму 1999. Миодраг Лекић, уредници листова Дан и Вијести Никола Марковић и Жељко Ивановић и Мирко Кнежевић, отац Мирослава Kнежевића који је страдао у Мурину у априлу 1999. године.

Аутор: Стеван Kостић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво