Јутарњи програм

То што је Европска комисија обезбедила бољи приступ информацијама Агенцији за безбедност хране, омогућила додатне студије и веће учешће научника, да ли вас смирује или забрињава? Сва питања о храни данас, свела су се на једно, да ли је безбедна? Ревизију Закона о храни спрема Европа, а о томе какаве измене прописа у вези са тим ми предлажемо, разговарамо са Браниславом Недимовићем, министром пољопривреде.

Знамо ли како да се понашамо према сопственом љубимцу? Животиње које примимо у свој дом нису тек живе играчке. Знамо ли шта све подразумева одговорно власништво кућних љубимаца...?

Између Србије и Велике Британије постоје врло развијени дипломатски односи који постоје готово два века. Од тада до данас српско-британски економски односи пролазили су кроз различите фазе. Укупна спољнотрговинска размена сада је већа од 500 милиона евра. Шта увозимо а шта извозимо, које су највеће Британске компаније у Србији и да ли ће нешто променити предстојећи Брегзит када је реч о економској сарадњи?

Такмичење "Global Teacher Prize" постоји већ пет година, проналази најбоље едукаторе и указује на то да је њихова професија једна од најважнијих у свакој земљи. Гости Јутарњег програма су два представника Србије Жељана Радојичић Лукић, из Мионице, која ради у школи у Горњој Топлици и Бошко Петровић из Параћина.

Март се у свету обележава као месец франкофоније. Посвећен је француском језику и сарадњи земаља у којима се говори и учи тај језик. И у Србији франкофоне амбасаде реализују богат програм. Гости Јутарњег програма су Жан Батист Кизен, ректор Француског института, Милена Миловановић, која је била предсеница жрија за франкфону песму у Београду 2019.

Водитељи: Сања Драгићевић Бабић, Душица Спасић

Уредник: Вањица Ратковић, Душко Николић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво