Траг: Трагови времена

Једна наша мала комшиница је на питање шта је то сећање, рекла - то је траг у мозгу и ваздуху. И, стварно је тако. Кажу, времена се мењају. Да, али приче остају. Трагови сачувани у сенкама улица, ветру над рекама, песми, мирису и погледу. И у нама.

Зато скрећемо пажњу на трагове које је забележило време у Београд... Називи улица, скривена блага у музејима, гости, пролазници, Београђани, пријатељи и непријатељи, сви су они оставили траг у нама, и остали забележени заувек.Тако је прошлост постала део будућности.

Побудило је радозналост откривање Митрополитског двора, настанак фреске Пресвете Богородице у Цркви Ружица на Калемегдану, ко је Грчић Миленко или ко стоји иза тог имена... Једна дрвена одшкринута врата, отворила су пролаз ка читавом историјском периоду, а дигитализација пошлости траг је за будуће генерације...

Аутор: Светлана Зрилић
Сниматељ: Димитрије Хадзи Николић, Никола Стојковић
Монтажа: Драгиша Ђокић
Реализација: Јасмина Пејовић
Уредник: Љубисав Алексић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се