Кроз црвоточину са Морганом Фрименом: Загонетне црне рупе?

Како је настао Универзум? Од чега смо начињени? Да ли смо сами у свемиру? Шта је било пре почетка свега? Ово су питања којима се бавимо од памтивека. Наука, чврстим доказима дугогодишњих истраживања, најзад може да нам понуди праве одговоре уместо филозофских теорија.

"Кроз црвоточину", америчка документарна телевизијска серија са Морганом Фрименом у улози наратора, истражује мистерије нашег постојања повезујући најбриљантније истраживаче данашњице и најсмелије идеје из граничних поља науке.

У космосу има чудовишта која могу да прогутају читаве звезде и да униште и сам свемир.Зовемо их црне рупе. Остајале су скривене деценијама, али научници сад залазе на њихову непознату територију. Открили су да црне рупе не владају само краљевством звезда и галаксија, већ и да утичу и на нас на Земљи, јер могу бити кључ разумевања прaве природе стварности која нас окружује.

Ништа не може избећи моћ њихове силе гравитације. Чак ни светлост. Астрономи верују да их је више милијарди расуто по космосу, да лагано гутају планете, чак и звезде. Међутим, нова теоријска истраживанја сугеришу нам да наше тродимензионално поимање простора може бити само илузија... 

Загонетне црне рупе и провокативна размишљања о мистеријама универзума тема су нове епизоде серије "Кроз црвоточину са Морганом Грименом".

Уредник: Марија Стевановић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар