Културни дневник

Поводом одржавања Фестивала новог филма и видеа "Алтернативе", на коме ће бити приказано више од 70 остварења из тридесетак земаља, гост је Greg De Кјur, селектор регионалног програма "Југ- југоисток".

У Музеју Југославије отворен је вишенаменски улазни простор, К25, површине 200 квадратних метара, где ће посетиоци добијати прве информације о музејском комплексу. Аутор пројекта, који се потпуно уклопио у остале објекте и парк скулптура, јесте професор Михаило Тимотијевић.

Нова књига, "Идеја Напуља", Мариа Лигуорија, италијанског писца и професора Филозофског факултета у Новом Саду, представљена је у Библиотеци града.

Предавачи предмета Анатомско цртање, Пластична анатомија и Анатомија за уметнике на академијама и факултетима уметности балканских земаља, заједно излажу у Уметничком павиљону "Цвијета Зузорић".

У Крушевачком позоришту премијерно је изведена представа "И сваки пут као да је први", у режији Јоване Томић. Прича се темељи на делима Борислава Станковића и бави се положајем жене у друштву.

У Музеју позоришне уметности представљен је завршни, пети том "Историје српског позоришта" Боривоја Стојковића.

У Италијанском институту , под слоганом "Корени", почео је Фестивал минималистичке музике на коме ће бити приказани сами почеци овог правца у САД-у и Србији.

На шестом Српском филмском фестивалу у Чикагу приказани су наши филмови, а публика се дружила и са угледним гостима, редитељем Слободаном Шијаном, глумцем Тихомирем Арсићем и другима.

Познати археолог, учесник у откривању египатских пирамида, др Заки Хавас, први пут је у Београду одржао предавање о свом раду и новим истраживањима гробница у Сахари.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30.

Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић

Реализатор: Сања Реџић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво