Рукомет(ж), ЕП: Србија-Црна Гора, пренос

Рукометашице Србије од 21 час играју прву од две одлучујуће утакмице за пласман у полуфинале Европског првенства у Француској. Противник је селекција Црне Горе. Коментатор меча биће Немања Матић.

Рукометашице Србије изгубиле су у првом колу друге фазе шампионата Европе од актуелних олимпијских првакиња, Рускиња са 29:25. Тај меч требало је да буде одигран у суботу, али је због протеста и немира у Француској померен за недељу, тако да изабранице Љубомира Обрадовића немају времена за предах, и већ у понедељак их очекује велика битка са Црногоркама.

Против Рускиња је виђен велики број грешака у организацији напада нашег тима, рукометашице Србије промашиле су и велики број зицера и нису имале решење за брзу и чврсту одбрану Русије, нити за њихове убитачне контре које су им и донеле победу на овом сусрету.

Лекићева, Цвијићева, Стоиљковићева, Лавко и Катарина Крпеж Шлезак нису имале решење ни за расположеног голмана Русије Ану Седојкину, а наше даме нису имале чак ни добру реализацију са играчицом више, тако да је пораз од Русије био услед толиког броја грешака, неминовност. У нападу Русије бриљирала је Ана Сењ, као и незаустављива Ана Вјахирева, најбоља играчица меча.

Са друге стране, Црногорке, које са клупе предводи Швеђанин Пер Јохансон, нису пренеле ни један бод у други круг такмичења.У првој фази поражене су од Рускиња и Францускиња, док су победом над Словенкама на старту турнира Црногорке избориле други круг Еура.

На почетку друге фазе, одличном одбраном и разноврсном игром у нападу, Црна Гора је успела да савлада Шведску са 30:28, а током меча су имале и чак седам голова предности против Швеђанки.Њихов главни адут је брза игра крила у нападу, Мехмедовићеве и Радичевићеве, одличне су на бековским позицијама где се завршница напада очекује од Булатовићеве и Ђурђине Јауковић, а Црну Гору пре свега одликује невероватно покретљива, организована и чврста одбрана шест - нула, са правовременим изласцима на бекове ривала.

Црногорке су биле шампионке Европе 2012. на Европском првенству у Србији, поражене су у финалу Олимпијских игара у Лондону 2012. од Норвежанки, а на прошлом Светском првенству у Немачкој 2017. Пер Јохансон је довео ову селекцију Црне Горе до седмог места на крају такмичења.

Код нашег тима, највише се очекује од Андрее Лекић у нападу где ће пресудна бити њена разигравања и ударци са средњег бека, а шут ће морати да послужи и наше стрелце Јелену Лавко и Јовану Стоиљковић.

Велика борба очекује се и на црти, а против Рускиња селектор Обрадовић уигравао је два пивотмена истовремено на терену, што би могао бити и један од адута Србије на мечу са Црном Гором.

Утакмица се игра у XXЛ дворани у Нанту.

Коментатор меча ће бити Немања Матић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво