Немањићи - рађање краљевине

Девета епизода: Латини долазе

На двору код Кулина још увек стрепе да ли ће Млеци да их казне због богумилства, без обзира на то што се сада изјашњавају као католици.

Кулин предложи Стефану да може знатно да поправи своју позицију уколико пристане да се ожени са млетачком племкињом, Аном Дандоло.

Кулин уверава Стефана да му је најбоље решење за владарски статус пристанак на венчање са Аном Дандоло. Стефан каже да је овде са будућом женом Рашком и да не може да јој порекне обећање о браку. Кулин га убеђује тако што му сугерише да су престо и држава важнији од личних осећања.

На разговору са изаслаником Венеције, Казамарисом, Стефан чује став папе који Вукана, као старијег брата, сматра краљем Србије и да би сада било тешко променити тај однос. Осим, уколико Стефан не покаже да има капацитете за повратак на трон. Кулин саопшти Стефану да хоће са војском да удари на Вукана јер га је овај оптужио за богумилство.

Редитељ серије је Марко Маринковић, а сценариста Гордан Михић.

Главне улоге у деветој епизоди играју Војин Ћетковић, Дубравка Мијатовић, Небојша Глоговац, Нада Шаргин, Драган Мићановић, Вучић Перовић, Дубравко Јовановић, Исидора Минић, Аљоша Вучковић и Злата Нуманагић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво