Читај ми!

РТС ординација: Како помоћи болним зглобовима?

Долази зима и зато вас у РТС ординацији очекују теме у вези са очувањем здравља у време хладних дана. Познати водитељ РТС-а припремаће ново укусно и здраво јело, од стручњака за терапију бола сазнаћете како се све могу третирати болни зглобови и на крају ће на 5 питања у вези са хируршким лечењем гојазности одговорити хирург.

Први део емисије "Куварски изазов" биће за водитеља и новинара РТС-а Стефана Поповића. Он ће се потрудити на направи верзију пилећих ћуфти које до сада није припремао, а говориће и о томе са каквим се здравственим изазовима и проблемима сусретао. Зашто је јело здраво објасниће нутрициониста Ана Тодоровић.

"РТС ординација", Марија Поповић

У "Ординацији" ће бити речи о болним зглобовима. Сазнаћете које креме могу помоћи, како направити облоге које утичу на то да се бол смањи, како поступати са лековима против болова и колико су опасни, али и које су савремене терапије доступне. Све ће разјаснити др Владан Милошевић, анестезиолог и стручњак за терапију бола.

"5 питања" у вези са хируршким лечењем гојазности поставићемо доц. др Огњану Скробићу, хирургу из Универзитетског клиничког центра Србије. Он ће говорити о томе колико је операција смањења желуца безбедна, зашто неки људи никако другачије не могу смршати, шта се све може покушати пре операције и још много тога корисног.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Татјана Симић.