Породична мрежа

Епизода 4. Популарност друштвених медија довела је до феномена у ком млади људи следећи oне којима се диве испуњавају низ онлајн изазова. Изазови су представљени као тренд, безазлена игра, нешто што доноси велико узбуђење и учесницима и публици.

Међутим у реалности су један од највећих страхова за родитеље јер могу довести до озбиљних повреда, а некада и до смрти.

Деца која страдају у опасним изазовима немају намеру да науде себи, већ то раде да би импресионирала околину и повећала број пратилаца. Да ли је заправо највећи изазов одупрети се изазовима на друштвеним мрежама, пита психолог Ана Мирковић, а своја искуства и ставове износе породице Зарић и Матић.

Серијa ‘‘Породична мрежа‘‘ део је пројекта Безбедност деце на интернету који се реализује уз финансијску подршку и у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација.

Екипу серије чине: водитељ и сценариста Ана Мирковић, главни координатор пројекта и одговорни уредник Редакције школског програма Невена Младеновић Благојевић, композитор музике Владимир Граић, продуцент Драгана Богдaновић, дизајнер звука Небојша Драгићевић, монтажер Бојан Филиповић, директор фотографије Марко Микић, уредник серије Тамара Вешковић и редитељ Милица Солдатовић Микић