Читај ми!

Хроничар српске дијаспоре

Емисија „Хроничар српске дијаспоре“ говори о професионалном раду проф. др Владимира Гречића, који педесет година истражује миграције становништва и прати српску дијаспору.

Емисија „Хроничар српске дијаспоре" говори о професионалном раду проф. др Владимира Гречића, који педесет година истражује миграције становништва и прати српску дијаспору.

На Економском факултету Универзитета у Београду дипломирао је 1966. године, а магистрирао 1970. Две године касније, 1972. године докторирао је, одбранивши докторску дисертацију под називом „Савремене миграције радне снаге у Европи".

Професор Гречић, радни век је провео на Институту за међународну политику и привреду и на Економском факултету у Београду. Обајвио је преко двестотине научних радова и књига које се углавно баве питањем миграција становништва.

Професор Гречић је добитник више признања међу којима и Повеља Матице исељеника Србије за 2017. годину за допринос унапређењу веза државе Србије и наших људи у иностранству. Повод Теслиног дана у Србији 2021. године, награђен је медаљом Теслине научне фондације из Филаделфије, за свој патриотски и научни рад.

Уредник емисије Бобан Ковачевић

Редитељ Драгица Гачић