Читај ми!

Мој рођак са села

Двадесетпета епизода: "Мурат"

Рос тражи од Вранића да помогне немачкој обавештајној служби да њиховог обавештајца Андреаса, који је у љубавној вези са албанским агентом Муратом, врати у Немачку јер Мурату одаје државне тајне које злоупотребљава албанска мафија.

Рајку је, након лекарског прегледа, здравствено стање много боље, па је и Биса мало смиренија од тог сазнања.

Вранић се поздравља са Дуњом и креће на задатак договорен са Росом. Неша му открива појединости везане за однос Андреаса и Мурата.

Након одласка на пиће са Полом и Неном, Дракче одлази и у њихову кућу. Тамо доживи сексуалну авантуру са њих две након које се враћа кући Рајни, која га такође спопадне с врата.

Вранић се интресује у вези Мурата у антикварници бившег обавештајца Енвера (Тома Курузовић). Енвер доводи Вранићу човека који га води до Муратовог стана.

Код Рајка, на мотору, долази Андрић (Љубомир Бандовић), Дракчетов друг из детињства, коју би желео да обнови контакт са својим пријатељем Дракчетом. Вранић сачекује Мурата (Никола Ракочевић) у стану са пиштољем. Захтева од њега да га одведе код Андреаса, јер ће обојица бити убијени ако их он не склони из земље, односно врати Андреаса у Немачку. Мурат инсистира да и он добије политички азил и остане заједно близу човека којег воли и Рос долази да преговара око тога. Рос не жели да му омогући азил, али га Вранић убеди да Мурат ипак мора да добије боравак у Немачкој, уз могућност да посећује Андераса. Мурат се колеба шта да учини.

У главним улогама: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Дубравка Мијатовић, Танасије Узуновић, Љубинка Кларић, Вера Чукић, Сузана Лукић, Лазар Дубовац... специјални гости: Никола Ракочевић, Љубомир Бандовић, Тома Курузовић, Јанош Тот, Вјера Мујовић, Бојана Ковачевић, Ивана Ковачевић.

Уредник серије: Марко Новаковић
Директор фотографије: Небојша Башић
Писац сценарија: Радослав Павловић
Сценограф: Дејан Анђелковић
Редитељ: Марко Маринковић
Костимограф: Невена Миловановић
Извршни продуцент: Зоран Јанковић
Монтажери: Горан Митровић
Композитор: Драгољуб Илић Бранислав Годић