Читај ми!

Планетаријум - Номадска Србија

Трећи наставак несвакидашњег путописног серијала, чији истраживачки тим искусних и неустрашивих светских путника, камперима обилази Србију - још увек је у Срему.

На њиховом путу су и последња Српска средњевековна престоница Kупиник код Kупинова, парк природе Обедска бара, Засавица и Ердевик. Свака локација има своје тајне и мало познате приче, које вам са радошћу и несебично открива тим ТВ серијала "Планетаријум - Номадска Србија".

У Kупинику је екипа емисије сазнала како су деспотовали Стефан Лазаревић и Ђурађ Бранковић али и колико је ко морао да плати за кога. Има ли будућности и за овај драгуљ наше историје - такође је тема којом се бави номадски караван Планетаријум.

У резервату природе "Обедска бара", тим Планетаријума указује и подсећа на значај и неопходност партнерског односа између човека и природе.

А Засавицу, познату по много чему - упознаћете овога пута из посебног, камперског угла.

У Ердевику на језеру Брује, тим несвакидашњег путописног серијала тестирао је најбоља вина и укусе тог дела Срема успут, сазнали су и шта је "принцип снабдевања са црквеног торња" али и због чега "прави Сремци везују сајлу - уместо каиша на панталонама..."

Аутори ТВ серијала "Планетаријум - Номадска Србија": Лидија и Миодраг Пирошки
Фотографије: Продукција "Вреле гуме"