Читај ми!

Реконструкција

уторак 28. јуна емитујемо телевизијску драму "Реконструкција", снимљену под супервизијом професора Горана Пековића и одговорног уредника Редакције драмског и домаћег серијског програма Марка Новаковића, а у склопу сарадње Радио-телевизије Србије и Факултета драмских уметности у Београду.

Драму је, по оригиналном тексту Сташе Бајац, заједно са ауторком у сценарио адаптирао Срђан Марковић и емитујемо је 28. јуна 2022. на програму РТС свет.

"Реконструкција", Филип Станковски

"Реконструкција" је телевизијска драма која говори о малолетничком насиљу, утицају друштва на појединца и истраживању сексуалности. Главни сукоб у драми је између мачистичког света препуном прерадсуда и неким тотално супротним светом који је дубоко потиснут у друштву. Идеја драме је да истина никад није целовита, да је увек субјективна и да је тешко и немогуће доћи до апсолутне истине која би задовољила све.

"Реконструкција", Андрија Никчевић и Теодора Драгичевић

Радња не тече хронолошки и испресецана је сценама испитивања разредне у којима сазнајемо одређене ствари о нашим главним јунацима Немањи, Милошу и Јовани. Они су заправо другачији у сценама у којима нема разредне и ликова попут Павла, Душана и остале Немањине екипе који су као алегорија за једно насилно и окрутно друштво...

Улоге тумаче: Андрија Никчевић, Филип Станковски, Теодора Драгичевић, Бојана Зечевић, Павле Чемерикић, Лука Михаиловић, Јован Димоски и Матија Лукач.

"Реконструкција", фотографија из драме

уредник ТВ драме: Марко Новаковић
ментор пројекта: проф. Горан Пековић
редитељ: Срђан Марковић
сценаристи: Сташа Бајац и Срђан Марковић
продуцент РТС: Биљана Даутовић
продуцент ФДУ: Софија Саљников
директор фотографије: Филип Тасић
сценограф: Сања Усановић и Невена Марковић
костимограф: Маша Ћешић
композитор: Момчило Петровић
монтажер: Марко Џамбић
снимање и обрада звука: Сергеј М. Вучковић
производња: Радио-телевизија Србије и Факултет драмских уметности 2021. године