Читај ми!

Учионица какву желим

Желите нешто да промените у својохј учионици или својој средини? Имате идеју али не знате како да је остварите? Постаните предузетници! Не знате како? Сазнајте од ученика из десет београдских основних школа који су заједно са својим учитељицама учествовали у пилот пројекту "Учионица какву желим".

"Учионица какву желим", на снимању

Пројекат "Учионица какву желим" покренуо је Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије у срадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја. Редакција школског програма РТС-а препознала је значај идеје да се на креативан и иновативан начин покрене предузетнички начин размишња код деце који ће их као активне актере тог процеса оснажити да унапређују и мењају своје непосредно окружење али и ширу друштвену заједницу.

"Учионица какву желим", Алекса

У две получасовне емисије прати се процес од рађања и избора идеја до њене реализације. На том путу има много корака које су наши малишани успешно савладали. Поред овладавања одређеним знањима и вештинама, деца су схватила да захваљујући тимском раду могу много тога да остваре не само за себе него и за друге. Како би цео процес био приказан на забаван начин, ту су Алекса, водитељ емисије Школског радија и Аница, млада влогерка која ће Алексу и гледаоце подробно обавештавати о дешавањима у десет београдских основних школа и напретку ученика у реализацији својих идеја.

У првој емисији, сазнаћете како је прошла "олуја идеја", како су идеје изгласане, анализиране и које награде, наши мали предузетници, припремају за будуће донаторе.

"Учионица какву желим", ученици ОШ Бранко Радичевић

Уредник емисије: Блаженка Бијелић
Сценариста: Вишња Брадоњић
Редитељ: Нермин Ахметовић
Полазници школе глуме Art Beat Centra: Алекса Богићевић и Аница Дивљан