Читај ми!

РТС ординација: Уринарна инконтиненција

И ове недеље настављамо са здравим дружењима у РТС ординацији, а очекују вас три нове теме. Сазнаћете како се породица познатог кошаркаша изборила са аутоимуном болешћу његове сугруге, на који начин се може лечити уринарна инконтиненција код жена - тачније невољно отицање мокраће, а нутрициониста ће разјаснити све у вези са врстама соли које се могу користити.

У првом делу емисије, "Моја борба", очекује вас емитовна прича кошаркаша Дејана Томашевића и његове супруге Јелене која је пре десетак година оболела од аутоимуне болести зване лупус. Они ће отворено говорити о томе како се Јелена борила, шта им је задавало тешкоће, шта их је плашило, како се лечила, али и каква је улога породице у том дугом процесу лечења. Шта је лупус и каква се терапија препоручује разјаниће реуматолог др Ивица Јеремић.

"РТС ординација", Марија Поповић

У "Ординацији" биће речи о женском проблему који многим дамама изазива стид. Уринарна инконтиненција је ситуација када долази до отицања мокраће приликом кашљања, напрезања, смејања итд. Постоји ли превенција, зашто се овај проблем развија, али и како се може лечити разјанисће др Милош Пантелић, гинеколог из Клиничког центра Војводине.

У последњем блоку емисије, "Храна као лек", сазнаћете које све врсте соли постоје, какавог су састава, за који здравствени проблем се која препоручује, али и где су скривене соли у намирницама које користимо свакога дана, а не бисмо претпоставили. Све о томе објасниће нутрициониста Ана Тодоровић.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненад Кркелић.