Читај ми!

Пандемија - има ли краја?

У Србији је епидемијска ситуација катастрофална, велики је број пацијената у болницама, расте број оболелих на респиратору, а свакодневно имамо и више од 60 изгубљених живота.

Уведене су ковид пропуснице, појачана је контрола и других епидемијских мера, али, уведена је и полицијска заштита испред зграда у којима живе наши епидемиолози? Зашто и даље има оних који не верују да вирус постоји, и да је заштита за смртоносну заразну болест - Павловићева маст?

Зашто ћемо пре да пијемо разноразне лекове него да се вакцинишемо? Да ли струка мора да буде гласнија од оних који носе беле мантиле али су против вакцине? Свако од нас је изгубио некога ко је боловао од ковида 19, али смо и даље недовољно одговорни.

Да ли нас очекује тежа зима од прошлогодишње?

Ана Стаменковић
Ана Стаменковић

Гости емисије Четвртком у 9 су:
проф. др Лазар Давидовић, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду,
проф. др Предраг Стевановић, начелник Клинике за реанимацију и анестезиологију КБЦ "Др Драгиша Мишовић", др Милан Динић, директор Лекарске коморе Србије

За Четвртком у 9 говоре и вирусолог Миланко Шеклер, анестезиолог професор Радмило Јанковић, епидемиолог Бранислав Тиодоровић, и Маријан Ивануша, директор Канцеларије Светске здравствене организације у Србију.

Емисију уређује и води Ана Стаменковић.