Читај ми!

Хороскоп и друге магије

Како распоред звезда утиче на наше животе и шта може да се сазна из пасуља и чаробне кугле о будућности сазнајте у новом лету "Плаве птице".

И знате ли шта може да се сазна из пасуља на тему будућности? Ништа. И о томе је ова наша нова плавоптичаста епизода... Наиме, Борка је из чисте досаде одлучила да се поигра на тему хороскопа, наталних карти и прорицања будућности, иако се тиме иначе не бави и још мање о томе зна. Желела је, пре свега, да од тога направи безазлену игру, не очекујући да ће Осман то да прихвати. Истини на вољу, и није прихватио на почетку, противио се, говорио да су то бесмислице и да је сам одговоран за своје поступке, те да у прорицање будућности и сличне ствари не верује.

Међутим, напрасно почињу да се дешавају чудне ствари, које Борка предвиђа наталном картом и гледањем у пасуљ. Осману више није свеједно: никако није могао да пронађе своје фломастере за цртање, па чак ни уз помоћ савета Госпође Ж, Борка је, међутим, предвидела како ће их наћи.

"Плава птица"

Куваричица, која иначе прави љупке залогаје, овог пута шаље, ни мање ни више, него сендвичиште - сендвич-чудовиште. И како човек да остане смирен, а тек како Осман да остане смирен?!

Осман се толико узнемирио и поверовао Борки сваку реч да није могла да га убеди да се све време шали. Међутим, када му је објаснила све, Осман је одлучио да "империја узврати ударац"! Осман креће да ради трик стварајући потпуну хорор-атмосферу убеђујући Борку да је магија завладала плавоптичастим простором.

"Плава птица"

Тврдокорна Борка не одолева страху, ма колико желела... И, иако је Османа завитлавала до два минута пре тога што је поверовао у глупости, и сама је поверовала у њих.

Али, пријатељи увек остају пријатељи и две главе боље мисле него једна. Дошли су до закључка да човек лако може да подлегне превари увек када се недовољно ослања на свој разум и своју памет. И другарићима шаљу важну поруку коју сви треба да упамте: "Мислите својом главом!" Јер свако, али свако на свету одговоран је за свој живот.

"Плава птица"

Ова необична плавоптичаста епизода биће емитована на Првом програму Телевизије Србије у суботу, 30. октобра у 12.05ч. Све наше епизоде налазе се на нашем порталу www.rtsplaneta.rs и youtube-каналу.

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Јелена Попадић Сумић и Дуња Петровић, редитељ Миодраг Коларић, наши глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, затим наше сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, наша костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додик Зилџић, музички уредник Добросав Предић, дизајнер тона Срђан Филиповић и многи други.