Читај ми!

РТС ординација: Ковид 19 и деца

Нова РТС ординација доноси корисне приче и савете о здрављу. Позната водитељка и уредница РТС-а испричаће своје тешко искуство о борби са вирусом корона. Централна тема биће посвећена деци и ковиду 19, а на крају ће технолог објаснити које намирнице не би требало подгревати и зашто.

У првом делу емисије, "Моја борба", своју причу о проблему са ковидом 19 поделиће уредница и водитељка РТС-а Милица Недић. Она ће открити зашто је борба са короном била тешка, како је поднела боравак у ковид болници, колико се дуго опорављала и како је сада.

Тема "Ординације" су деца и вирус корона, њихове клиничке слике, симптоми, терапија, компликације и последице које се могу јавити након прележане инфекције. Корисне савете и информације даће педијатар др Оливера Остојић, руководилац Дечије ковид болнице КБЦ "Др Драгиша Мишовић".

"РТС ординација", Марија Поповић

У блоку "Храна као лек" биће речи о подгревању намирница и јела. Инжењер биотехнологије Марија Ракић Љубомировић ће нас научити које ризике по здравље носи подгревање пиринча, кромпира, блитве и друге хране. Ако ипак желите да загревате јела попоут пилава, мусаке и сарме она ће објаснити како се то ради на здравији и безбеднији начин.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитеље је Ненад Кркелић.