Читај ми!

ТВ лица - In memoriam: Милан Миња Субота

У знак сећања на Милана Мињу Суботу емитујемо емисију "ТВ лица ... као сав нормалан свет"

 Емисија је снимљена у Бечу где је Миња Субота дебитовао као глумац у позоришној представи "Долче вита".

Миња Субота
Миња Субота

У богатој каријери музичара, и композитора, легендарни телевизијски аутор у осмој денији живота опробао се на позоришно сцени у "Мадлениануму" играјући себе. Представа је наишла на одличан одзив публике, а део у коме је Миња импровизовао додајући реплику младој колегиници Анки Гаћеши "Моја бака каже да се не мењате већ 50 година" увек изазива громогласан аплауз.

Тако је било и у Акцент тетару у Бечу где је паузу између пробе и представе искористио за шетњу по парку Белведере уз причу о томе како не посустаје, како је важно имати интересовања, али и дирљиву причу о супрузи Бранки без које је остао недавн, после складног заједничког живота, о томе како се помирио са великим губитком, о изложби њених слика коју припрема,али и о сећањима на то како је почела њихова љубавна прича, о Београду у време жипона, о једном фићи којим је стигао чак до Монака и малом грамофону који је био уграђен у тај ауто.

Миња Субота
Миња Субота

Дан је завршен у позоришту где је ансамбл представе "Долче вита" испраћен стојећим овацијама, а Миња Субота се дуго после тога стрпљиво фотографисао са обожаваоцима различитих генерација.

Аутор: Тања Петернек