Читај ми!

Здравље коже и обликовање тела

Последња емисија 5. сезоне РТС ординација биће посвећена темама које су у вези са лепим временом које нам стиже. Биће речи о заштити коже приликом сунчања, о томе како за кратко време обликовати тело вежбањем и како правилно заштити очи од сунчевог зрачења.

У првом делу емисије, "Наш здравствени картон", гости ће бити проф. др Даница Тиодоровић, дерматолог из КЦ Ниш и координатор Еуромеланома Србија и одбојкаш Владимир Грбић који је подржао овогодишњу капмању. Биће речи о томе које ризике носи сунчање, како их избећи, које заштитне креме користити на правилан начин, али и како препознати ризичну промену на кожи. Марија Поповић Марија Поповић

У "Ординацији" ћемо вежбати и показати како је могуће обликовати тело за кратко време. Говорићемо о томе која физичка активност најбрже доводи до губитка масног ткива, које су најчешће грешке приликом вежбања, а видећете и неколико вежби које помажу да ноге и задњица изгледају лепше. Све ће објаснити Душко Илић, професор биомеханике и моторне контроле на Факултету спорта и физичког васпитања.

У рубрици "Корисно" сазнаћете на који начин треба заштити очи од сунчевог зрачења, како одабрати добре наочаре и који се проблеми са очима могу јавити уколко се не користи заштита. Све одговоре даће доц. др Тања Калезић, офталмолог из Клиничког центра Србије.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.

Редитељ је Ненад Кркелић.