Читај ми!

Србија на вези

У новом издању емисије" Србија на вези" сазнаћете како се наша дијаспора у Аустрији, Швајцарској и Немачкој удружује у пружању финансијске и саветодавне помоћи малим и средњим предузећима и локалним самоуправама у Србији. Сарадња се реализује кроз Link Up пројекат, који су подржали Министарство за европске интеграције и Привредна комора Србије.

Осамдесетих година прошлог века у тадашњој Југославији, постојало је Удружење ирачке дијаспоре, које је формирао Рида ал Ђиде. Ал Ђиде је стара, угледна и добростојећа породица из Багдада. Један од 14-торо браће и сестара. Рида је дошао у Београд на студије, где је упознао Личанку Милену, оженио се и остао у нашој земљи.

Редитељка Татјана Брзаковић већ две деценије живи и ради у Берлину. Ових дана срели смо је у Београду где промовише свој нови филм, "Призори из живота џукца". Ово документарно-анимирано остварење биће приказано у селекцији "Фест фокус" у оквиру 49. Феста, који се до 16. маја одржава у Београду.

После четири године рада на Малти, Ана и Марко вратили су се у Србију. Наставили су да раде оно што највише воле, да свирају блуз, а снимају и свој први албум. Једна њихова нумера се већ издвојила и постала веома тражена на познатим америчким блуз радио станицама.

Уреднице емисије Драгана Живојновић и Татјана Адамовић

Реализатор емисије Драгица Гачић