Читај ми!

Медијска мрежа српске дијаспоре : Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска разгледница из Америке, коју припрема и води Александар Жигић, представљамо новог Генералног конзула Републике Србије у Чикагу, Дамјана Јовића.

Разговор је вођен само неколико дана по доласку Јовића у Чикаго и преузимању нове дужности, која га је обасула великим бројем обавеза на разним пољима. Сазнаћемо каква су његова очекивања од Чикага и какви су први утисци, како се припремао за ову позицију и који су неки од планова за четворогодишњи мандат, која је његова порука за српску заједницу у Чикагу, али и за заједнице шире Америке и света.

Дамјан Јовић нас подсећа да Генерални Конзулат у Чикагу покрива велику територију, чак 28 савезних држава. Једна од жеља му је да олакша за српске држављане широм САД начин на који се обављају конзуларни послови, у које спадају и пријаве за пасоше, добијање разних формулара, признаница и других докумената.

Истовремено, то је установа која је и зборно место за српску дијаспору, посвећена и привлачењу инвеститора из српске и америчке заједнице као и тражења начина за политичку, економску, образовну, културну и спортску сарадњу.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић