Читај ми!

РТС ординација: Трудноћа и ковид 19

Ове недеље у РТС ординацији дружићемо се са трудницама и породиљама које су пребродиле ковид 19. Две познате даме говориће о свом трудничком искуству са вирусом корона, гинеколог из црвене зоне објасниће све важно у вези са трудноћом и ковидом 19 и на крају вас очекује једна победничка прича породиље која је била близу прикључивања на респиратор и њеног анестесзиолога.

У првом делу емисије, "Корона", своја трудничка искуства испричаће глумица Нада Мацанковић и манекенка Ивана Кораб. И једна и друга су прошле инфекцију изазвану вирусом корона, али у различитим периодима трудноће, Ивана пред порђај, а Нада на смом почетку у првом триместру. Оне ће отворено говорити о страховима и проблемима које су превазишле.

У "Ординацији" ће гошћа бити гинеколог др Слађана Михајловић, управница Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ "Др Драгиша Мишовић. То породилиште је већ годину дана црвена ковид зона, а др Михајловић ће разјаснити све важно у вези са трудноћом и вирусом корона, када је инфекција ризична, какве анализе треба радити, да ли вирус може да пређе са маме на бебу у стомаку, да ли бебу треба дојити ако је мајка инфицирана, која трудница треба да се вакцинише и још много тога корисног.

"РТС ординација", Марија Поповић

Последњи блок емисије, "Наш здравствени картон", резервисан је за једну победничку причу. Породиља Маријана Николовкси је била на корак до тога да је прикључе на респиратор после порођаја, а бебу је на свет донела заражена вирсом корона. Она ће отворено говорити како је изгледала борба. Са њом у студију биће и анестезиолог који је поднео велики терет Маријанине борбе, др Милорад Божић, начелник одељња анестезиологије и интензивне неге Опште болнице у Панчеву.

Аутор и водитељ је Марија Поповић.
Редитељ је Ненда Кркелић.