Читај ми!

Око: Зоран Савић

Зашто се после 30 година вратио у своју земљу, може ли Партизан да врати у Евролигу и да ли ће се икада у Европи појавити генерација као што је била она југословенска деведесетих година?

Два значајна човека, овог пролећа сасвим неочекивано вратила су се у Србију и то на битне функције у овом друштву. Нови управник Народне библиотеке постао је наш цењени писац и универзитетски професор из Масачусетса Владимир Пиштало, а нови спортски директор Партизана је човек који је 15 година био један од најбитнијих играча у европској кошарци а наредних 15 кошаркашки агент и генерални менаџер прво Фортитуда из Болоње а онда и Барселоне. Зоран Савић.

Да ли је долазак легенде наше кошарке једина добра вест за Партизан у једној лошој сезони?

Горислав Папић
Горислав Папић

Да ли особоине Зорана Савића: бескомпромисност, вредноћа, познавање сваког играча на тржишту, могу да се уклопе у садашњу, српску кошарку? Односно да ли други сегменти клуба могу да га прате? Може ли Партизан да врати у Евролигу?

Зашто се после 30 година вратио у своју земљу? Да ли је раније било понуда?

Шта највише памти од репрезентативних успеха? Злато у Аргентини, злато уз Атини или оно у Барселони, којем је највише допринео?

Како то да је најбољи био у најбитнијим утакмицама? Да ли је то ствар карактера или вољног момента? Постоји ли још српска школа кошарке?

Аутор емисије: Горислав Папић