Читај ми!

На веслу прича: Ширина видика

У последњој епизоди мини циклуса “На веслу прича“снимљених у Петровцу на Млави, књижевници Мирољуб Милановић, добитник Скрелићеве награде 2016. године, Војислав Радојковић, романописац, Александра Димитријевић, која је у дванестој години објавила први роман, Данило Радојковић, песник и критичар, и Ирина Јанкуцић, песникиња, говоре у паралелном интервјуу о свом односу према природи, стању света, актуелном књижевном тренутку, веслајући реком Млавом и језером Кореница.

Поседништво над природом не постоји. Ми, као богови у пеленама. Или само стремња ка ветрењаку. Који поглед те смирује? Апокалипсу ћемо изазвати сами? Запели за наметнути наратив, не за суштину. Како се путује у свемир? Узми контролу над муњама, за почетак. Виша сила? Како пронаћи најдубље у себи? Шта је од Бога дато? Таленат у доба либералне економије у транзицији као проклетство. Тражи се човек, као изнимка. Продукција, репродукција, хиперпродукција… Ваљање у блату адвертајзинга. Како се чува језик? Прича не може да умре. Доживети свет као нешто ново.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/aK22Par-i44

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић; монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: ватрогасци Саша Милојковић, Ивица Ивановић, Стефан Радосављевић, Данко Стојковић, Саша Јанковић, Вељко Животић, Саша Љубомировић (командант), и извиђач Ђорђе Ристић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ 2018.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Општина Петровац на Млави