Читај ми!

Заводљива телевизија - Креатори серија: Радош Бајић

Нова епизода серијала "Заводљива телевизија - Креатори серија" посвећена је телевизијским серијама Радоша Бајића.

Мали-велики људи из шумадијских села, домаћински дух и традиција између три Мораве чине заводљиви свет телевизијских серија и јунака Радоша Бајића. Он је песник српског села у коме види човекољубље, топлину породичног круга и ведар, оптимистички дух жилавог српског сељака. А, у време када село нестаје, у Бајићевим серијама и даље тињају мала, топла сеоска огњишта. Момир Брадић и Радош Бајић Момир Брадић и Радош Бајић

Глумац, сценариста, редитељ и продуцент, каријеру је започео у време студентских дана у улогом Недељка Чабриновића у режији Вељка Булајића 1975. године. Свој први драмски текст монодраму "Лед" одиграо је хиљаду пута у градовима и селима Југославије.

Остварио је више од стотину улога у драмама, филмовима и телевизијским серијама. Сарађивао је са најзначајним редитељима као што: Вељко Булајић, Живојин Павловић, Живко Николић, Хајрудин Крвавац, Александар Ђордјевић, Здравко Шотра, Лазић, Славољуб Раваси...

Највећу популарност донела му је серија "Село гори а баба се чешља", која се сматра најгледанијом и најдужом српском телевизијском серијом.

Радош Бајић и Лидија Божић Радош Бајић и Лидија Божић

Његова серија "Равна гора" изазвала је бурне реакције у јавности и самом аутору донела бројне проблеме.

О серијама Радоша Бајића говоре: проф. др Драган Никодијевић, теоретичар културе и медија, др Предраг Марковић, историчар и Момир Брадић, глумац.

Уредник Лидија Божић, драматург Кристина Ђуковић, директори фотографије Јован Маринковић и Владимир Марковић, сниматељ Владимир Маринковић, асистент сниматеља Бранимир Маринковић, монтажер Милан Радичевић, реализатор Сања Реџић.