Читај ми!

С Тамаром у акцији

Акија за породицу Васић из села Добрица, Алибунар

У селу Добрица, општина Алибунар, живи породица Васић, Саша и Светлана. Њихово једино богатство је деветоро деце: Никола (13), Александра (11), Јелена (10), Милица (9), Наталија (8), Милан (7), Анђела (5), Александар (4) и Саша (2). "С Тамаром у акцији", Тамара са породицом Васић у Алибунару

Саша и Светлана су у складном браку већ више од 14 година. Светлана је задужена за домаћинство и бригу о деци. Отац породице је чобанин, без сталних прихода али вредан и радан човек. Посао чобанина није ни мало лак, захтева велико одрицање. Његов радни дан траје и по 12 сати и зато не стиже да више времена проводи са породицом. Једина редовна примања која породица Васић има су социјална помоћ и дечји додатак.

Кућу, у којој ова породица живи, поклонио им је Сашин отац пре шест година. Продао је нешто земље, како би многочланој породици обезбедио какав-такав кров над главом. Међутим, кућа је неусловна за живот а Саша од својих примања није у могућности да је среди и омогући основне услове за живот породице од једанаест чланова.

Екипа емисије "С Тамаром у акцији" је у потпуности средила и опремила дом Васића.

Тамара Грујић Тамара Грујић

Тамара Грујић, аутор и продуцент ТВ серијала и националног хуманитарног пројекта "С Тамаром у акцији": "С обзиром да кућа породице Васић има 120 квадрата животног простора, који је колским пролазом подељен на два дела, припремни радови на овој кући морали су да почну недељу дана раније пре него што је стигла моја комплетна екипа. Недељу дана раније радило се на нивелацији подова и бетонирању, екипа фасадера је почела да ради фасаду, а тесари су стигли неколико дана пре нас и почело се са радовима на крову. Моја екипа мајстора направила је ново купатило у кући, уз сарадњу са ЈКП-ом из Алибунара ископана је септичка јама, кућа је прикључена на градски вод. Изнето је 50 камиона земље и ђубрета из огромног дворишта, направљена је нова ограда."

Уз огромне напоре и радове али нажалост и уз банатску кошаву која је те недеље почела озбиљно да дува, Тамарини тесари су урадили и комплетно нови кров на кући а завршено је и уређење ентеријера.

Ове године Тамарина екипа мајстора се озбиљно намучила са старим, великим, банатским кућама које имају дебеле преградне зидове и углавном немају купатило.

Ипак, након две недеље изузетно захтевних и разноврсних грађевинских радова, породица Васић са деветоро деце је добила сигуран, квалитетан и топао дом, који ће им обезбедити неупоредиво лакши и бољи живот.

Тамара Грујић: "Оно по чему је општина Алибунар позната је излетиште у Делиблатској пешчари, "Девојачки бунар" и ветропарк. Потрудили смо се да посетимо оба места, гледаоцима ћемо представити значај али и лепоту природе која краси овај део јужнобанатске регије. У непосредној близини налази се неколико значајних двораца, међу којима су свакако највећи и најлепши они у Старом Лецу, Капетаново и Јагодић. Ништа мање значајно и занимљиво, живописно село Уздин, насељено претежно румунским становништвом, представиће традицију свог народа, нарочито наивно сликарство. А како раде ветропаркови и колико их тачно има у Србији, поготово на територији општине Алибунар, сазнаћете такође у овој епизоди..."