Читај ми!

ТВ фељтон: Соња Вукићевић

Велики механизам историје обележио је живот и каријеру балетске уметнице Соње Вукићевић, која је прошла пут од девојчице из Бирчанинове улице у Београду, преко Балетске школе Лујо Давичо, а затим од балерине у класичним представама на сцени Народног позоришта до модерног плесног израза и ауторских радова, померајући границе нашег сценског стваралаштва.

Емисија Соња, прати личну историју Соње Вукићевић, а паралелно и историју њеног стваралаштва, узбудљивим и ретко виђеним снимцима, као што је њен наступ на Стадиону ЈНА на последњем слету Дана младости, 1987.

У емисији Соња, размишља и о томе коме се у својој уметности диви, ко су људи за које ствара своје представе, говори о различитим просторима и приликама у којима је играла, о својој породици и ћерки, даровитој глумици Христини Поповић, о томе како је породица суштина из које се креће у живот и професију.
Емисија Соња је дирљиво, дубоко и лично промишљање једног несвакидашњег живота и каријере. Уметнички је веома садржајна, необична у форми и изразу.
Аутор сценарија и уредник Оливера Милошевић.