Читај ми!

Сабор народне музике Србије 2020

На реду је шесто издање празника нових хитова народне музике и доброг расположења - следи још једно такмичарско вече Сабора 2020!

Већ сте навикли да свако такмичарско вече овогодишњег Сабора отвара неки певачки раскошан и несвакидашњи дует. Овога пута, на почетку шесте емисије, сигурно ћете уживати у заједничком наступу Неде Украден и легендарног хармоникаша и композитора Мирка Кодића!

Након ове емисије, биће познато 12 финалиста и преостаће још само четири упражњена места у финалу.

У шестој квалификационој емисији Сабора 2020, такмичиће се нових осам композиција, које ће отпевати:

Бане Шевић "Како ми је, нико не зна"
Мира и Ана Јовановић "Бол болујем"
Немања Миливојевић "Усне пуне отрова"
Вера Столић "Филигран"
Немања Кујунџић "Дођи сине, да те мајка види"
Јелена Гребец "Варка"
Ненад Манојловић "Завет у аманет"
Станоје Станковић - Кале Дијамант "Године се нижу"

Савез естрадних уметника Србије и Радио-телевизија Србије настављају са промовисањем аутентичне домаће народне музике.

У протеклих пет емисија жири је одабрао 10 такмичара и песама - они ће се надметати за титулу најбоље композиције овогодишњег Сабора, као и за још много вредних признања и награда.

Кроз квалификационе емисије Сабора 2020, представићемо укупно 64 нове композиције народне музике.

За сада су своје место у финалу обезбедиле композиције које су у претходним емисијама Сабора 2020 извели: Марина Станкић, Данило Живковић, Мина Костић, Наташа Стајић, Љиљана Александрић, Дејан Недић Тејовац, Недељко Билкић, Маријана Катић, Мирослава Милутиновић и Ибро Селмановић.

Стални чланови Стручног жирија Сабора су Мерима Његомир, Љубиша Павковић и Дејан Петровић. Уз њих је у свакој емисији у овој улози још по двоје еминентних личности домаће народне музике. Овога пута песме ће, заједно са сталним члановима жирија Сабора 2020, оцењивати Неда Украден и Мирко Кодић.

Свакој песми, чланови жирија ће доделити од један до осам поена. Укупан збир на крају ће, наравно, одлучити двоје нових финалиста- победника шесте такмичарске вечери.

У финалу Сабора 2020. ће се за победу надметати укупно 16 композиција. И гледаоци ће моћи да гласају путем СМС порука и тако допринесу што бољем пласману својих фаворита...
Водитељи Сабора народне музике Србије 2020 су Марија Вељковић Миловановић и Срђан Ивановић.

Сабор народне музике Србије је национално музичко такмичење композитора, текстописаца, аранжера - оних, који су највише или једнако заслужни за успех и квалитет сваке песме.
У свакој емисији у име удружења СЕМУС, председник Савеза естрадно- музичких уметника Србије, господин Драгиша Голубовић ће по двоје истакнутих уметника народне музике награђивати престижним признањима "Национални естрадно - музички уметник Србије" и "Награда за животно дело".

Сценарио: Воја Савић

Редитељ: Петар Станојлови'

Сабор народне музике Србије 2020: Шесто такмичарско вече - РТС1, понедељак 7. децембар у 22.00