Читај ми!

Пробиотици и имунитет у време короне

РТС Ординација ће и ове недеље бити место сусрета где ћемо заједнички учити како да сачувамо и унапредимо здравље. Очекују вас нове три теме - млада певачица откриће како се изборила са вирусом корона, сазнаћете како пробиотици утичу на имунитет и да ли их треба узимати у време короне, а научићете и који заслађивачи најмање штете здрављу.

У првом делу емисије, "Корона", певачица Јелена Костов отворено ће говорити о томе како је психички тешко поднела вирус корона, како се заразила и опоравила, али и колико дуго је чекала негативан ПЦР тест на вирус.

У "Ординацији" ће бити речи о имунитету. Проф. др Дино Тарабар, гастроентеролог из КБЦ "Др Драгиша Мишовић" испричаће своје тешко, лично искуство о томе како је поднео вирус ковид 19, али ће нас и научити која је улога пробиотика у изградњи имунитета у време пандемије, како се може оштетити цревни имунитет, који је одговоран за имуни статус целог тела, како да изаберемо прави препарат пробиотика, у којим намирницама има пробиотских бактерија које користе здрављу и још много тога корисног...

У последњем делу емисије, "Храна као лек", биће речи о шећерима и заслађивачима. Нутрициониста Ђорђе Пејић објасниће како шећери утичу на имуитет, шта говори калројска вредност, а шта гликемијски индекс, у чеми је разлика између белог и жутог шећера, који заслађивачи стварају зависност и тд.

Аутор и водитељ је Марија Поповић

Редитељ је Ненад Кркелић

РТС ординација РТС ординација

Аутор:
РТС

После више од 70 емисија, неколико стотина обрађених тема и готово 1000 гостију и саговорника, ауторка Марија Поповић и њен тим вашег омиљеног шоу програма о здрављу, са нестрпљењем вас очекују у новој, четвртој телевизијској сезони, од 20. октобра. Нове идеје, занимљиви саговорници и корисни савети, које до сада нисте чули. Као и до сада, кроз смех и забаву, учићемо заједно све оно што може да побољша и сачува здравље. [ детаљније ]