Равна Гора

Реприза домаће серије "Равна Гора", сваке суботе и недеље од 21 час.

Прва епизода: Напад Равна гора Равна гора

У средишту догађаја су судбоносни тренуци непосредно пред агресију Немачке на Краљевину Југославију и бомбардовање Београда 6. априла 1941. године.

Ноћ је, 5. април. Београд је обасјан светлима пригушених лампиона. Све делује мирно и спокојно, а у кабинету председника Владе, ђенерала Симовића, атмосфера је напета. Постаје јасно да је сутрашњица крајње неизвесна...

Равна гора Равна гора

За то време у селу Планиница подно Сувобора, недалеко од Равне Горе, породицу Таралић буди лавеж паса, топот коња и ход војске која одлази на ратни положај. Домаћин Станоје их поздравља, наслоњен на свој плот, док са женом Живаном потајно дели родитељску бригу за синове: Жарко је на занату у Београду, а Вукадин служи стари кадар на Сипском каналу. Шта ли им носи сутрашњи дан?

Тумачење великог броја улога у "Равној Гори" поверено је еминентним именима српског глумишта, којих је више од две стотине, а међу њима су: Небојша Глоговац у улози Драгољуба-Драже Михаиловића, Драган Бјелогрлић у улози Тита, затим Мирко Бабић, Лазар Ристовски, Радослав Миленковић, Милорад Мандић, Ненад Јездић, Радко Полич, Петре Арсовски, Олга Одановић, Љиљана Стјепановић, Јелена Мила, Марко Баћовић, Слободан Нинковић, Недељко Бајић, Милош Биковић, Бранислав Томашевић, Милош Тимотијевић, Ненад Окановић, Александар Филимоновић, као и много младих талената као што су Стојан Ђорђевић, Никола Аранђеловић, Нина Мрђа и многи други.

Аутор: Радош Бајић