Раша Павловић - 50 година уметничког рада

Солистички концерт Раше Павловића.

Раша Павловић, певач народних песама, крајем 2018. прославио је пет деценија уметничког рада. Рођен у Обрви код Краљева, као студент дошао је у Београд где су његов таленат запазили музичари Радио Београда. Од тада до данас снимио је преко 100 песама за Звучни архив Радија.

Прву плочу снимио је за ПГП РТС у сарадњи са композитором Буцом Јовановићем, а касније је сарађивао и са композиторима Миодрагом Тодоровићем Крњевцем, Витомиром Животићем, Новицом Неговановићем, Драганом Александрићем и другим.

Најпознатије песме у његовом извођењу су „Станите дани, станите ноћи", „Свуд ме дирај, ал' у срце немој", „Зашто ми се виногради суше", „Сад пати, ако, ако" , као и многобројне интерпретације изворних песама. Раша Павловић остао је веран шумадијском мелосу, па ће и овај концерт обиловати песмама из тог краја.

Уз Народни оркестар Радио-телевизије Србије под управом Владе Пановића, ову прославу ће увеличати певачи народне музике: Мерима Његомир, Драгица Радосављевић Цакана, Новица Неговановић, Jелена Спирић, Хаме Налић и Александар Тирнанић.