Србија на вези

Ко одлази и ко се у Србију враћа, колико је значајно за матицу када се у њу врате Срби који су стекли искуство, спремни да то искуство овде и примене.

Др Никола Зивлак, из Шангаја, предавач на кинеском универзитету, предавач на француском универзитету у Шангају, као заменик директора задужен за Азију, говориће о пројекту „Дуинг бизнис ин Чајна“, пројекта који на новосадском факултету већ седам година окупља студенте који добијају поуздане информације о пословању и привреди у Кини.

Представа Митровдан, редитеља Браце Петковића. Игра се али ретко на сцени позоришта Мадленијанум, али су за представу заинтересовани у иностранству. Текст је написан још 1986. и њему су смештени историјски подаци о којима се готово не зна, а који се тичу Митровданског сусрета владике Николаја Велимировића и патријарха Дожића.

Гост емисије биће редитељ Браца Петковић, а гледаоћи ће имати прилику да погледају инсерт из емисије који ће их засигурно определити да погледају представу Митровдан.

Представа "Корешподенција" београдског позоришта Звездара театар, доживела је несвакидашњи пријем и овације у Акцент театру у Бечу. Као 101. представа из Србије, на мултикултуралној сцени бечког театра, десетоминутним аплаузом испраћени су Аница Добра, Бранислав Лечић, Славко Штимац ..

Интервју о фудбалском тренеру српског порекла у Етиопији, ексклузивно за Србију на вези, припрема новинарка Вера Раичевић.

Уредник емисије Јелена Ђорђевић Поповић

Дежурни уредник Верица Катанић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар