Србија на вези

У вечерашњој емисији "Србија на вези"...

...угостићемо Љубишу Шљивића, младића из Крагујевца, који је по професији економиста, први је Србин који је бициклом освојио Северни пол. Освајање крајњег севера Европе, Нордкапа, имало је за циљ прикупљање средстава за куповину слушног апарата за дечака из Београда и помогао другој оболелој деци. Остварио је свој сан и подигао заставу Србије на најсевернијој тачки Европе. На путу кроз 12 земаља, прешао је 14 000 километара, а бицикл  му је била и ослонац и подршка.

У сусрет Светосавском балу, гледаоце у Беч  води композитор Војкан Борисављевић, а музицирањем београдски солиста Драгољуб Бајић.

О дугогодишњој сарадњи и наступима у Бечу, Борисављевић најављује и овогдишњи наступ са својим сарадницима, а на позив Срба у ово делу Аустрије.

Више од сто представа из Србије имала је прилику да види публика у главном граду Аустрије, у престижном Акцент Театру, а до нових наступа тамошњој мултикултуралној позоришној публици, представљамо ово позориште.

Mлади таленти у свим сферама постају све ангажованији и у медијима. РТС има дугу традицију у неговању и праћењу наше деце. Посебно у области математике, свету смо већ добро познати. Таленте у Србији и децу српског порекла у региону, кроз нове серијале, окупља уредница и ауторка бројних серијала о талентима, новинарка РТС-а Тања Чанић, која ће са гледациа поделити своа искуства.

Уредници Јелена Ђорђевић Поповић и Душан Жарковић

Реализација Ернестина Глигоријевић

број коментара 0 Пошаљи коментар