Сва та равница

Серија снимљена 2009.

Настала по истинитим мотивима из књиге „Као и сва равница" Ненада Чанка, телевизијска серија "Сва та равница" има за тему судбину браће Јагодића, који на свом богатом и пространом имању у Банату, живе на прелазу између деветнаестог и двадесетог века.

Телевизијска серија „Сва та равница" треба да прикаже досад неприказан део прошлости Срба, Баната и Војводине. Српског порекла, Јагодићи су грофовска породица одана Аустроугарској, једна од оних која је одлучујуће утицала на историјско, културно и привредно обликовање оног што су Банат и Војводина данас.

Хроника о крају једне породице," Сва та равница" је пре свега драма, некад сентиментално, некад црнохуморно интонирана.

У центру је гроф Милан који живи у свом каштелу у Банату са својим синовима Јованом и Бранком који се вратио са студија сликарства у Бечу. Јован га наговара да се ожени Елизабетом Колар коју је упознао у Бечу, али она има своје тајне које је прогањају. Заплет се дешава када Елизабета каже Бранку да су он и његова породица у опасности, али не жели да каже од кога и како. Када се деси низ сумњивих убистава почињу да се откривају тајне из прошлости после којих више ништа није остало исто.

Улоге тумаче: Драган Николић, Дејан Луткић, Гордан Кичић, Драгиња Вогањац, Стеван Гардиновачки, Горица Поповић, Милош Тимотијевић, Анита Манчић, Јосиф Татић, Радоје Чупић, Соња Дамјановић и други.

Сценарио је написао Ђорђе Милосављевић.

Серију је режирао Мирослав Лекић.

број коментара 0 Пошаљи коментар