Плава птица

Љубавни случај или трагедија службенице ПТТ је српски филм снимљен 1967. године. Познат је као једно од најзначајнијих остварења Црног таласа. Обилује метафорама и асоцијацијама на друштво које је само наизглед здраво, због чега је био у немилости тадашње власти. Стекао је велику популарност у земљи и свету. Остала је чувена сцена са нагом Евом Рас и црном мачком.

С обзиром да је ово последњи плавоптичасти лет у 2019. години, све ће бити спремно за Нову годину. Па добро, све... осим јелке, коју је Осман изгубио. Зато ће он морати да изиграва јелку. А шта да урадите са живом јелком када прођу празници, откриће нам наша драга госпођа Ж. Наравно, неће она мислити на живе јелке попут Османа, већ на оне које имају бусен.

Нова година се слави свуда у свету, али је свако слави на свој начин. Који народ тада носи туфне, где се једе суво грожђе, а коме су крофне главно новогодишње јело, сазнаћемо у нашем празничном сонгу.

Иако је сви знамо за Деда Мраза, не знамо баш сви за Ушату планину, Корватунтури. Или бар не можемо лако да упамтимо назив ове планине преко које Деда Мраз чује жеље свих нас. Зато ће нам Осман то нацртати тако да више никад не заборавимо.

О Деда Мразу ће нам, пак, нешто више рећи наша гусарска посада. И не само о Деда Мразу, већ и о његовом ирвасу Рудолфу и осталим помоћницима којих има више него што смо мислили и разликују се од државе до државе.

Куварица ће нам показати како да направимо јелку од поврћа, господин Џ ће имати новогодишњу питалицу, Осман новогодишњи трик, а другарићи из хора "Чаролија" ће улепшати наш празнични лет једном правом новогодишњом песмом.

Уреднице и сценаристкиње емисије су Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељи Иван Милановић и Игор Басоровић, композитор Драгољуб Илић, а глумци Борка Томовић, Осман Ахмед, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић.

Лет, лет!

број коментара 0 Пошаљи коментар