Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

Ново издање емисије Српска Разгледница из Америке, аутор и водитељ Александар Жигћ започиње репортажом са имања Манастира Нова Грачаница, на годишњој манастирској слави

Тога дана, уз друге посетиоце, присуствује посебно велики број свештеника из Чикага и околине. Чућемо, тим поводом разговор са Владиком Средњезападноамеричким Лонгином, као и са песником Сашом Нишавићем који је у посети члановима његове породице.

У другом прилогу остајемо у сали Манастира Нова Грачаница. Разговарамо са лидерима фолклорног ансамбла Растко из места Ворен, на територији Детроита у Мичигену. Сазнаћемо више о њиховој фолклорној групи али и генерално о животу Срба у Мичигену.

У другом делу емисије следи ексклузивна прича. Наиме, упознаћемо пилота Мирка Пинтара и бити присутни у моменту када је изашао из авиона последњи пут као пилот током његове 47-годишње каријере коју је започео у Србији, а наставио у Сједињеним Америчким Државама. Невероватно је и да је он био копилот на авиону ЈАТ-а, који је својевремено киднапован, пре више деценија. Рећи ће нам, поред осталог, како се осећао у тим моментима. Он ће дати и савет свима који су заинтересовани да се баве пилотском професијом и рећи шта је пресудно у животу за професију пилота. Реализацију емисије помогла је Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у Региону при Министарству спољних послова Републике Србије.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић.

број коментара 0 Пошаљи коментар