Око магазин: Метју Палмер - Речено и прећутано у Приштини и Београду

Које је поруке специјални амерички изасланик за Западни Балкан упутио пре неколико дана на Косову а шта је рекао данас у Београду

Србија не може у Европску унију ако не призна Косово. До сада ниједан амерички званичник није изговорио тако експлицитну реченицу као недавно у Приштини специјални изасланик за Западни Балкан. Метју Палмер данас је био у Београду, али реченицу из Приштине није помињао. Међутим, после састанка са председником Вучићем - чула се реченица - ускоро би могло да дође до дијалога Београда и Приштине. Шта говоре поруке Метјуа Палмера из Приштине и Београда?

Горислав Папић
Горислав Папић

Променили смо чак и име, зашто Европска унија одлаже приступне преговоре? Рекао је недавно председник Северне Македоније. Узалуд су сви говорили "неправда", француско "не" у Луксембургу било је јаче од свих "да" заједно. Тако је Северна Македонија остала само са новим именом, али не и са датумом за почетак преговора. У међувремену, добила је датум за нове изборе и обећање о скором уласку у НАТО. Ко ће политички профитирати од овог разочарања?

На зиду једне основне школе у Сомбору ове године појавио се велики мурал са ликом Николе Јокића. Аутор је улични цртач који се потписује као Пијаниста. Мурали Андреја Јосифовског у Београду, Сомбору, Апатину причају приче о књигама, личностима, догађајима. Да ли су слике по градским фасадама уметност или кршење закона?

број коментара 0 Пошаљи коментар