Медијска мрежа српске дијаспоре: Српска разгледница из Америке

У новом издању емисије Српска Разгледница из Амерке, коју припрема и води Александар Жигић, видећемо неколико разноврсних репортажа.

Прво ћемо погледати разговор са директором Београдског маратона Дејаном Николићем, и конзулом Републике Србије у Чикагу Миланом Варадиновићем.

Они говоре о посети Београдског маратона Чикагу и могућности које таква посета пружа за промоцију Београда и Србије уопште пред људима из целе Америке као и света који дођу на маратон.

 

Онда ћемо видети како је протекло обележавање годишњице Радио Авале Чикаго и телевизијске емисије, Српска Разгледница из Америке, у свечаној сали Српског Саборног Храма у Чикагу. Одржан је богат културно уметнички програм, на којем је било и оперског певања, наступа изванредних фолклорних ансамбала Око Соколово, АНИ Коло Чикаго, Дукати и Бисери, уз низ музичара и певача. Присуствовали су лидери више српских организација, привредници, лекари, глумци и многи други.

Већи део ове емисије посвећујемо догађају који је организовала Хуманитарна организација Наши Срби, а који је носио назив Крстарење са разлогом. Трочасовно крстарење на језеру Мичиген дуж самог центра Чикага, пружила је могућност за дружење чланова српске заједнице, али пре свега да се скупи хуманитарна помоћ за српске фамилије. Само за једно вече донатори су дали 25 хиљада долара који ће пуно значити онима којима је помоћ најпотребнија.

На предивном сунчаном дану у Чикагу разговарали смо са градоначелницом Чикага Лори Лајтфут.

Реализацију ове емисије помогла је Управа за Сарадњу са дијаспором и Србима у региону при Министарству спољних послова Владе Републике Србије.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар