На веслу прича: Моја вода – Драган Бабић

Стари морнар и рокер с Колубаре све водотокове је прешао „на весла“. Ретко коме је удобније у природи. Нема важнијег и мирнијег места од реке. „Да те људи не примете и да те река не осети.“ Драган Бабић, рођен 1950. године, кантаутор, писац и новинар, објавио је пет књига прозе за децу. Сценариста је ТВ серијала за децу „Мој ујак“.

О својој причи на веслу Бабић је рекао: „Вест да ће моја прича на веслу бити емитована затиче ме у логору поред Колубаре. Сећам се, када су ме снимали на чамцу, колебао сам се да ли да испричам неку реалну авантуру или анегдоту. Када сам ја упао у реку по ноћи, или како је неко други упао, шта све може да се деси крај логорске ватре у веселом друштву... Али нисам, причао сам о својој најдужој вези, оној са реком, са светским морем. Јер људи на води нису стварно важни. Важан је мир. Искључење досадног света, лажног напретка у ништавило."

Редитељ, аутор оригиналног концепта: Растко Шејић; композитор, монтажер тона: Владимир Лешић; камера: Борис Несторовић, Часлав Петровић; колор корекција и пост: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; организатор снимања: Александар М. Поповић; спикер: Александар Новаковић; лађар: Коста Миловановић; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић

Пројекат подржалa: Градска општина Обреновац
Подршка: 350.org, Climate Action Network Europe
Продукција: Удружење „Шта хоћеш"

број коментара 0 Пошаљи коментар