Око магазин: Боцан Харченко-дипломатски специјалац кога Русија шаље у Србију

Најбољи познавалац Балкана у Москви стиже у Београд.

Већ трећи по реду амбасадор Русије у Београду зове се Александар. Ако смо Конузина запамтили по реченици: Има ли овде Срба, Чепурина ћемо памтити као човека који је у протеклих седам година био један од најактивнијих амбасадора у српској престоници. Трећи Александар који долази у Београд презива се Боцан Харченко и зна све о Србији и Србима. Пола свог радног века провео је на Балкану и вероватно не постоји бољи познавалац овог простора у руској дипломатији. Ко је Александар Боцан Харченко?

Горислав Папић
Горислав Папић

Оно сто је за Југославију била Квискотека, за Србију је Слагалица. Најуспешнији квиз последњих 25 година постао је социолошки феномен и породична навика. У потери за добрим квизом променили смо много формата да би на крају квизови изашли и у кафану. Са људима који су симбол квизова у Србији и Хрватској покушали смо да тачно одговоримо на питање у чему је тајна успеха квизова?

Трајали су 10-струко дуже него Секс пистолси. Били су радници из бродоградилишта који су се бунили и на сцени и ван ње. Осамдесетих су урлали да нико не живи за идеале и да смо сви ми само лутке на концу, деведесетих у време Туђмана у Хрватској певали су о банђера роси, наравно испод петокраке. Успут, свима су поручивали: Истра ти материна. Мој живот са идијотима наслов је књиге Ненада Марјановића у панк свету познатијег као Др Фрица о Куд Идијотима.

Уредник емисије: Горислав Папић

број коментара 0 Пошаљи коментар