На веслу прича: Социјалистички чамац

Вуле Журић

Мир пучине. Бег у дубину. Блискости. Простим средством. Жеље и мишице. А на веслу...душа. Да можеш да се вратиш с маестралом и живиш поштено. Да никада не мораш да викнеш упомоћ. Чамац на надувавање лако се пробуши. Буди сигуран у води.

Вуле Журић рођен је 1969. године у Сарајеву. Објавио je шест збирки прича, десет романа, збирку радио-драма, дечији роман и збирку есеја. Аутор је звездашког дела монографије „Много смо јачи/Дерби, мој дерби.“ Приредио је тематске збирке прича посвећених Гаврилу Принципу и Бранку Ћопићу. Аутор је сценарија за филм Горана Марковића „Слепи путник на броду лудака“ и драме „Посљедњи мејдан Петра Кочића.“ Његове приче превођене су на десетак језика. Добитник је неколико награда, међу којима је и Андрићева награда за збирку прича „Тајна црвеног замка“ 2015. године.

ТРЕЈЛЕР: https://youtu.be/GXju0bidUo4

Редитељ, аутор концепта: Растко Шејић; композитор: Владимир Лешић; директор фотографије: Часлав Петровић; сниматељ: Марко Ристић, Мирослав Миловановић (дрон); монтажер: Милан Пејновић; дизајнер: Зоран Мујбеговић; асистент камере: Милан Џодић; спикер: Александар Новаковић; чамџије: Миша Тимченко, Драган Антонијев, Игор Тимченко ; интро анимација: Коста Миловановић, Мирослав Спајић.

Продукција: Удружење „Шта хоћеш“ 2018.

Пројекат подржали: Министарство културе и информисања, Град Панчево

број коментара 0 Пошаљи коментар